top of page

Kje je meja?

Koliko se naličiti, da bomo izgledale lepo? Kako se naličiti, da ne gremo čez mejo? Katero mejo in kje sploh je? Nikjer ni zapisana in natančno definirana. Zato lahko pri iskanju odgovora na takšno vprašanje razglabljamo v nedogled. Pa vendar. Če malce bolj pomislim imam na dlani zelo preprost odgovor.

Prej in potem

Meja je tam, kjer se ti dobro počutiš. Bistvo ličil je, da se polepšaš, da se bolje počutiš in si bolj samozavestna. Nekateri obrazi in osebnosti "sprejmejo" veliko ličil, drugi manj. Medtem, ko bo ena ženska z zadimljenimi očmi in poudarjenimi ustnicami izgledala naravnost čudovito, bo druga izgledala popolnoma izumetničeno.

Intenzivnost ličenja je odvisna tudi od počutja in priložnosti. Sama recimo večino dni nosim zelo nežen dnevni make up, včasih pa se počutim, sploh če mi priložnost tako narekuje, da si nanesem najbolj živo rdečo šminko ali pa močno zadimljene oči.

Torej meje niso natančno definirane. Vsaka ima svoje meje. Odvisno kako se počutiš, odvisno od osebnosti, odvisno od priložnosti in tudi od tega kakšne so tvoje navade pri ličenju. Sama imam vedno v mislih le to "mejo", da je make up narejen estetsko in z občutkom, ter da ženska ostane podobna in zvesta sebi. Tako, da izleda izboljšana verzija sebe, poudari svojo naravno lepoto in zasije.

Fotograf: Matej Pal

Comments


bottom of page