top of page

Manj ličil in več naravne lepote

Včeraj sem dobila inspiracijo za objavo, ko sem ponovno naletela na mamico, ki se je lotila izjemnega projekta Tree change dolls. Večina punčk, s katerimi se igrajo male deklice, so res popolnoma neprimerno naličene in oblečene. Zato se mi zdi odlična ideja, na kakšen način mamica preobrazi punčke.

Včasih me prime, da bi v realnosti naredila takšno preobrazbo. Da bi žensko z izjemno pretiranim makeup-om povabila na moj stolček, ji vse zbrisala z obraza in jo naličila bolj pristno in sveže, tako da bi dejansko polepšala njeno naravno lepoto, ne pa da le to skriva pod "tono ličil". Ampak dobro, to lahko spregledam oz. sprejmem.

Bolj sporno mi je to, da se s pretiranimi in nerealnimi lepotnimi ideali zavaja deklice že skoraj od plenic naprej. Začenši s takšnimi igračami. Nadaljuje pa se recimo z revijami, kjer je večina fotografij retuširanih, poleg tega je seveda zraven sodelovalo vsaj 5 strokovnjakov, da ženska na naslovnici izgleda tako perfektno. Danes pa imamo tu še Instragram in ostala socialna omrežja, preko katerih lahko punce dobivajo popolnoma neustrezne informacije o ličilih.

Včasih me prav fascinira česa vse so si punce sposobne "narisati" na obraz v dobri veri, da bodo izgledale bolje (?). Sama obožujem ličenje, ki izgleda naravno oz. pristno. Kaj mislim s tem? To, da se barva tekoče podlage popolnoma prilega barvi tvoje polti, brez 4 odtenkov temnešjega in premalo zabrisanega očitnega "counturinga", umetne trepalnice se ne rabijo dotikat obrvi in tvoja mami te bo še vedno prepoznala, ko te vidi. Ko govorim o naravem ličenju, pa to ne pomeni, da morajo biti oči komaj opazne, da imaš na ustnicah lahko le balzam in da je prepovedana uporaba temnih senčil.

Na splošno zagovarjam to, da se za našo lepoto trudimo od znotraj. Da se potrudimo zase, si vzamemo čas za počitek, užitek in razvajanje. Da se zdravo in uravnoteženo prehranjujemo, ter to, kar že povsod poslušamo - spijemo dovolj vode. Se dovolj gibamo in tudi dovolj naspimo. Dobro, razumem, včasih pač res ne gre, živimo v razvitem svetu, ko vedno nekaj "moramo". Se pa trudimo, kajne? Tako, da smo s seboj zadovoljne in se v svojem telesu čim bolje počutimo. Da smo v stiku s seboj. Potrudimo se, da bo naša lepota sijala od znotraj navzven. Že zaradi tega bo verjetno potrebno manj ličil kajne? Lahko to skupaj prenašamo naprej na mlajše generacije?

Comments


bottom of page